IBAN: NL02INGB 0007636988 BIC: INGBNL2A English Nederlands

Passie, vriendschap, heftig, discussies, boos, energie en plezier.

Passie, vriendschap, heftig, discussies, boos, energie en plezier.
Dat zijn de ingrediënten van enkele dagen Izmir.

We hebben het hart niet om foto’s te laten zien van kinderen die het waarschijnlijk niet halen omdat redelijk eenvoudige medische voorzieningen er voor hen niet zijn. Een Syrische fysiotherapeut heeft ons meegenomen naar kinderen die hij ‘buiten zijn werk om’ probeert te behandelen. Geld van goede gevers zorgt voor medicijnen en zoiets als een ‘mal’ die voorkomt dat het lichaam verder vervormt (Scoliose). Vaders worden door hem geïnstrueerd om hun eigen kinderen te behandelen, wat een (onmogelijke) opgave is.

Het goede nieuws is dat TIAFI, na lang wachten, formeel erkent is door de overheid als een Ngo. Dat betekent dat we nu een partner zijn voor andere organisaties maar dat we ook subsidies kunnen aanvragen en mensen een arbeidsovereenkomst kunnen aanbieden.

Inmiddels hebben we 9 vluchtelingen met een vrijwilligersovereenkomst die we willen omzetten naar een contract. Als Lemon hebben we de verplichting op ons genomen om van 3 mensen de salarissen te betalen. Er ontstaat een mooie mix van mensen van Turkse en allerlei andere nationaliteiten die op weg is om als een ‘community’ te functioneren om de nood van de veel kwetsbare mensen te lenigen.

De komende tijd werken we aan meer structuur om het steunpunt (directe steun en schakelen naar en met andere partijen), de keuken, de school, het naaiatelier (inclusief verkoop & verzenden) en kinderopvang beter te organiseren.

We zullen zeker nieuwe activiteiten ontplooien om geld in te zamelen en vrijwilligers naar Izmir te halen. Wie doet mee?

Geef een reactie