IBAN: NL02INGB 0007636988 BIC: INGBNL2A English Nederlands

Onderwijs in Torbali’s vluchtelingenkamp

Het vluchtelingekamp van Torbali bereik je via de meststraat van een schapenboer. Je rijdt letterlijk door de stront voordat je je bestemming bereikt. Tientallen kinderen spelen op een terrein dat is bezaaid met huishoudelijk afval, luiers en glasscherven. De omstandigheden waarin deze mensen wonen zijn beneden alle menselijke peil.

 

Tot 10 dagen geleden waren de kinderen van dit kamp uitgesloten van onderwijs. Gelukkig bekommert het Tiafi centrum in samenwerking met Avicenna zich over deze groep kansarme mensen. Sinds een kleine twee weken heeft Tiafi een klein klaslokaal ingericht, het lokaal voorzien van schriften, potloden en leerboeken en één van de kampbewoners bereid gevonden om het onderwijs op zich te nemen.

Met betrekkelijk kleine investeringen is er weer hoop. Hoop voor kinderen die in één van de meest uitzichtloze situaties verkeren die je jezelf kunt voorstellen.

Geef een reactie