IBAN: NL02INGB 0007636988 BIC: INGBNL2A English Nederlands

De tafels voor Torbali’s klaslokaal

Twaalf tafels maakte Carool de Backere. Tafels voor het klaslokaal in vluchtelingenkamp Torbali. Dit is één van de vele hand- en spandiensten van onze vrijwilligers in Izmir voor het Tiafi Center. Carool reisde begin oktober af naar Izmir om zich belangeloos in te zetten voor Tiafi.
Woensdag bezocht hij Torbali’s kamp en was danig onder de indruk. De docent van de vluchtelingenklas, zelf een bewoner van het kamp, vroeg hem tafels te maken. Met geld dat Carool zelf inzamelde in Nederland maakte hij in anderhalve dag lange tafels waaraan 30 kinderen kunnen zitten.

Zonder de taal machtig te zijn bezocht hij bouwmarkten en houthandels om inkopen te doen en spullen te verzamelen. Maar zoals Carool zegt: “Onder druk wordt alles vloeibaar”. Dus zette hij zijn schouders eronder en maakte in no-time de twaalf tafels.
Vrijdags reed hij nogmaals naar het kamp om ze af te leveren. De gezichten van de kinderen en de dankbaarheid van de docent, dat is waarvoor Carool het allemaal deed.

Wil je zelf ook vrijwilliger worden?

Geef een reactie