IBAN: NL02INGB 0007636988 BIC: INGBNL2A English Nederlands

Kinderdagopvang

Home

Dagopvang

Dagopvang

Een plek waar kinderen opgevangen worden en waar er op hen gelet wordt was er niet voor de Syrische moeders die werk gevonden hadden in Izmir. Kinderen worden (voor hun eigen veiligheid) opgesloten in de woningen; vaak voor 10 uren per dag. Dus een veilige plek met begeleiding, waar kinderen samen leren en spelen was meer dan welkom! Terwijl moeders geld verdienen ontwikkelen de kinderen zichzelf samen met leeftijdsgenoten.

Doel

In Nederland kun je je niet voorstellen dat kinderen de hele dag alleen thuis zijn terwijl hun moeder aan het werk is. In het Tiafi Community Centre is een dagopvang ingericht zodat er aandacht is voor deze kinderen. In de dagopvang kunnen ze zich ontwikkelen, zijn onder leeftijdsgenootjes en hoeven in afwachting van hun moeder geen honger te lijden tot zij weer thuis is.

Status

De dagopvang wordt goed bezocht. Maar we zouden graag, special voor deze groep kinderen, meer leerzame en leuke materialen ontvangen. Kralenplanken, puzzels, mini-loco, enzovoort is hartelijk welkom

Afgedankte schoolmaterialen

 

Een specifieke vraag aan scholen: Hebben jullie materiaal uit kleuterklassen welke jullie niet meer gebruiken? Neem dan contact op met de Lemon Foundation. Deze materialen zetten wij graag in in onze daycare!