IBAN: NL02INGB 0007636988 BIC: INGBNL2A English Nederlands

Kringloopwinkel

Home

Kringloopwinkel

Kringloopwinkel

De meeste vluchtelingen hebben geen geld voor de aanschaf van kleding en schoenen. De weinigen die een inkomen verdienen houden na de betaling van de huur en de aanschaf van voedsel niet genoeg over om nieuwe kleding te kopen. Een kringloopwinkel waar schone tweedehands kleding tegen een klein (symbolisch) bedrag gekocht kan worden is dus geen luxe maar noodzaak. Men kan er rustig tussen de rekken en op de planken zoeken naar geschikte kleding en schoenen.

Doel

Door vluchtelingen zelf te laten winkelen en kleding voor een symbolisch bedrag zelf te laten aanschaffen in plaats van kledingpakketten uit te delen, wordt hun eigenwaarde versterkt.

 

Status

De noodzaak voor kleding is groot. Nu met de wintermaanden op komst is vooral kleding nodig die voldoende warmte geeft, want ook in Turkije zijn winterdagen koud en guur. Aan alle soorten kleding en schoeisel is behoefte; mannen en vrouwenkleding, jassen, truien, bloezen, broeken en jurken. Maar ook aan kinderkleding in alle mogelijke maten; van babymaat tot en met tieners.