IBAN: NL02INGB 0007636988 BIC: INGBNL2A English Nederlands

De Lemon Foundation heeft een ANBI status

Home

De Lemon Foundation heeft een ANBI status

ANBI status

 

Sinds 1 januari 2017 is de Lemon Foundation aangemerkt als algemeen nut beogende instelling!!

 

RSIN/fiscaal/(identificatie) nummer: 8569 45 596

 

Algemeen nut beogende instellingen (ANBI’s) genieten belastingvoordeel. Er zijn regelingen opgenomen voor de giftenaftrek in de inkomsten- en vennootschapsbelasting. Belastingvrijstellingen in de schenk- en erfbelasting en een teruggave regeling voor de energiebelasting. De relevante regelingen voor u als donateur worden hierna besproken.
Inkomsten- en vennootschapsbelasting
Geeft u wel eens geld aan een goed doel? Schenkingen die u doet, mag u onder voorwaarden aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Een belangrijke voorwaarde die de Belastingdienst stelt, is dat het goede doel waaraan u schenkt is aangemerkt als algemeen nut beogende instellingen (ANBI’s).

 

Schenk- en erfbelasting

 

Als een goed doel aangemerkt is als ANBI dan weet u zeker dat er geen schenk- of erfbelasting betaalt hoeft te worden over uw schenking of erfrechtelijke verkrijging. Voor ANBI’s is er namelijk een algehele vrijstelling opgenomen. Uiteraard moet de verkrijging wel het algemeen belang dienen. Op deze wijze komt u schenking of erfrechtelijke verkrijging volledig ten goede aan de doelstellingen van de ANBI.

Wist u dat u belastingvrij kunt schenken aan de Lemon Foundation?
Zo bereikt u nog meer impact met uw gift! Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is het omzetten van uw gift(en) naar een periodieke gift. Van de zogenaamde ‘periodieke gift’ hoeft u van de Belastingdienst niet 1% van uw jaarinkomen af te trekken (drempelbedrag).

Uw voordeel

 

Stel, uw jaarinkomen is €30.000 en u heeft een eenmalige gift van €500 overgemaakt. De Belastingdienst berekent dan een ‘drempelbedrag’, namelijk 1% van uw jaarinkomen. In dit voorbeeld is dit €300. Dit bedrag wordt afgetrokken van de eenmalige gift en is niet belastingvrij. €500 – €300 = €200. U mag uiteindelijk €200 opgeven bij de Belastingdienst als aftrekbare gift. Hierover hoeft u dus geen belasting te betalen. Als de eenmalige gift van €500 wordt omgezet in een periodieke gift (bijvoorbeeld 5x €100), dan wordt er geen drempelbedrag gehanteerd. U hoeft dan over het volledige bedrag van €500 geen belasting te betalen