IBAN: NL02INGB 0007636988 BIC: INGBNL2A English Nederlands

Onderwijs

Home

Onderwijs

Onderwijs

Veel kinderen uit Syrie zijn al jaren niet naar school geweest. Ook spreken zij de Turkse taal niet. Hierdoor is het niet gemakkelijk om deel te nemen aan het Turkse onderwijs. Middels lessen Turks proberen we kinderen zo snel mogelijk door te laten stromen naar Turkse scholen.

Project doel

Onderwijs in het Tiafi Community centre

Wie de Turkse taal beheerst kan gemakkelijker naar school in Turkije. In het centrum worden lessen Turks gegeven aan kinderen. Hierdoor vinden ze betere aansluiting op een Turkse school.

Jonge Syrische vluchtelingen komen ook naar Tiafi om taal onderwijs te volgen. Twee keer per dag zit Derya’s klas vol met enthousiaste hardwerkende meiden die dankzij Lemon de Turkse taal leren

Onderwijs in Torbali

Het vluchtelingenkamp van Torbali ligt op ongeveer een half uur rijden van Izmir. De situatie daar is nog uitzichtlozer dan in de stad.

Toch krijgen zo’n 30 kinderen sinds kort onderwijs in een nieuw gemaakt klaslokaaltje. Er is een vrijwillige leraar die de kinderen les geeft. Lemon heeft voor schoolmiddelen gefinancierd en een vrijwilliger van Lemon heeft ter plekke schoolbanken gemaakt.

Status

In Izmir zijn ruim 25.000 vluchtelingen-kinderen die graag onderwijs volgen maar dit gaat niet vanzelf. Als het lukt om de kinderen op een school ingeschreven te krijgen is het voor veel kinderen onmogelijk om daar te komen. Afstanden in de stad zijn groot, reizen is duur en de is taal een probleem.

Graag zouden wij meer kinderen de schoolbanken in helpen, want alleen dan maakt deze groep kinderen kans op een goede toekomst.