IBAN: NL02INGB 0007636988 BIC: INGBNL2A

Project Grens Bosnië-Kroatië

Home

Project Grens Bosnië-Kroatië

Project Grens Bosnië-Kroatië

Je zou het misschien niet verwachten maar er zitten nog steeds veel vluchtelingen vast aan de Europese buitengrenzen. Een van die plekken is de grens tussen Kroatië en Bosnië. Mensen zitten hier al heel lang vast en hebben geen uitweg. Niet terug maar ook niet naar de EU. De winter staat voor de deur en er is een gebrek aan alles. Tenten, dekens, voedsel, medicatie en alles dat je maar kunt bedenken om de dag door te komen.

Begin november vertrekken we naar kamp Velika Kladusa in deze grensstreek. Het gaat om een (niet officieel) vluchtelingenkamp in het Noorden van Bosnië, waar zo’n 1000 vluchtelingen verblijven aan de rand van de stad in erbarmelijke omstandigheden. Ook families met (kleine) kinderen. Sommigen wonen in zelfgemaakte tentjes van houten latten en plastic zeil. Er is onvoldoende eten en ‘s nachts is het koud. Vanuit het kamp wordt geprobeerd om ‘s nachts de grens over te steken, meestal met een afschuwelijk resultaat. Mensen raken gewond en komen terug naar het kamp om het vervolgens een aantal dagen later weer te proberen.

We gaan met de auto en nemen zoveel mogelijk spullen mee. We werken samen met een lokale organisatie genaamd ‘No Name Kitchen’. Zij voorzien mensen van eten en bieden hen af en toe de mogelijkheid zich te kunnen douchen.

We nemen weliswaar een volle auto met spullen mee maar zullen ter plekke ook urgente zaken (zoals voedsel) kopen. Wij hopen (weer) op jullie hulp! Met de winter in aantocht is er heel veel nodig. Goede, warme en schone slaapzakken zijn heel erg welkom. Als je die kunt missen neem ik ze graag mee. Neem dan even contact op.
Iedereen mag doneren!

Wil je bijdragen aan een slaapzak (25 euro), een slaapmat (10 euro) of een fles shampoo (3 euro)? Dan kun je een bedrag overmaken op rekeningnummer van Lemon Foundation: NL 02 INGB 0007636988 tnv Bosnië of via deze link.

Natuurlijk houden we jullie op de hoogte van de voorbereidingen én van onze reis.
Super bedankt! Samen maken we echt een verschil.

Foto’s zijn van https://www.facebook.com/3Musketiere/