IBAN: NL02INGB 0007636988 BIC: INGBNL2A English Nederlands

Fysiotherapie

Home

fysiotherapie

Fysiotherapie

Veel kinderen zijn gewond geraakt in de oorlog. De fysiotherapeut van het Tiafi community centre helpt deze kinderen. Intensieve begeleiding met relatief eenvoudige middelen zorgt voor fantastische resultaten.

Doel

The Lemon Foundation financiert de fysiotherpiepraktijk die in het Tiafi Community Centre is opgezet. Kinderen die in de oorlog gewond zijn geraakt hebben dit hard nodig. Vaak zijn vluchtelingen-kinderen in Turkije uitgesloten van medische hulp, omdat hun papier niet in orde zijn. Mohammed, Tiafi’s fysiotherapeut is een man die met eenvoudige middelen het onmogelijke voor elkaar krijgt.

Medische hulpmiddelen

Naast financiële steun, zoekt Lemon in Nederland ook medische hulpmiddelen. Middelen die in het Tiafi Comunnity centre goed van pas komen. Hiervoor benaderen we fysiotherapeuten en opleidingen. Een oude rolstoel, looprek, tens-apparaat of een behandeltafel, alles is nodig en kan worden gebruikt. Ideeën? Neem contact met ons op!

Status

Een hele uitdaging is het bij elkaar krijgen van geld voor medische hulpmiddelen voor individuele kinderen. Maatwerk dus. Neem Fordous die elke drie maanden een nieuw korset aangemeten moet krijgen. Dit om te voorkomen dat haar scoliose verslechterd. Ook voor Nour zoeken we sponsoren voor een heup brace, zodat zij weer kan gaan lopen. Of kinderen die een arm of een been prosthese nodig hebben, die natuurlijk ook steeds weer moet worden aangepast. Uw donatie maakt echt veel verschil!

Bekijk hier het verschil bij kleine Muhammed voor en na hulp van fysiotherapeut Mohammed.