IBAN: NL02INGB 0007636988 BIC: INGBNL2A English Nederlands

Gaarkeuken

Home

Gaarkeuken

Gaarkeuken

Elke middag serveert Tiafi een warme maaltijd aan vluchtelingen en de kansloze buurtbewoners in één van de meest kansloze wijken van Izmir. De vluchtelingen die in het centrum aan de slag zijn, maar ook overige hongerige mensen zijn welkom voor een gezonde warme lunch. Elke dag rond één uur loopt de eetzaal in het Tiafi Community Center vol. De warme maaltijd die dan wordt geserveerd garandeert tenminste dat er één keer die dag wordt gegeten .

Doel

Niet alleen cursisten, kinderen van de dagopvang of jonge vrouwen die aan het leren zijn voor naaister eten mee, ook de arme mensen uit de buurt mogen gratis aanschuiven. Hier is heel bewust voor gekozen. Op deze manier krijgt het centrum een duidelijke plek in deze arme wijk. Samen eten zorgt voor verbroedering; en dat is van groot belang in een kansarme buurt waar arme Turken hun omgeving delen met voornamelijk Syrische vluchtelingen.

Status

Om elke dag een warme maaltijd te garanderen heb je geld nodig. Dagelijks krijgen zo’n 50 mensen hun eten gratis aangeboden. Verse ingrediënten worden lokaal gekocht; ook op deze wijze wordt er geprobeerd om ‘bruggen te bouwen’ tussen de lokale Turkse bewoners en de vluchtelingen.

Maar voor al deze borden met vers warm weten is geld nodig.

Uw donatie is dan ook van harte welkom.

Voor de gaarkeuken zoeken wij ook altijd vrijwilligers. Heb je een aantal weken tijd om te helpen en wil je iets doen wat van groot belang is? Meld je dan nu aan als vrijwilliger